Specializirane masaže

1. terapevtska masaža Prerodite se. Vzpostavite ravnovesje telesa in duha z Jin Jang terapevtsko masažo, ki združuje starodavna znanja vzhodnih in zahodnih terapevtskih masažnih tehnik. Iz vsake tehnike smo vzeli njene najboljše elemente in jih združili v edinstveno celoto.

Stres in utrujenost postaneta preteklost, živčevje se umiri, telo razstrupi. Z masažo aktiviramo in pospešujemo procese regeneracije, krepimo imunski sistem, odpravimo glavobol in bolečine v telesu. Masaža deluje celostno, na vseh nivojih telesa in obnavlja porušeno ravnovesje. Z masažo ne lajšamo le trenutnih simptomov, odpravimo oz. preprečimo tudi njihov nastanek in ponavljanje.

Terapevtska masaža je rezultat dolgoletnih izkušenj in izobraževanj. Kot prvi v Sloveniji jo izvajamo v našem terapevtskem wellness centru Harmonija. Priporočamo jo vsem.

zmanjšuje in odpravlja posledice stresa, sprošča živčevje, odpravlja utrujenost, razstruplja telo odpravlja bolečine: v vratu, ramenih, rokah, nogah, križu, hrbtenici, odpravlja glavobol, migrene, lajša bolečine zaradi hernie, odpravlja in preprečuje išias deluje preventivno proti gripi in prehladu odpravlja mišične zatrdline (vozle) sprošča tako površinske kot globoke mišice aktivira in pospešuje procese regeneracije, krepi imunski sistem pomaga pri okorelih prstih, pri omrtvičenih rokah in nogah, pri občutku težkih nog deluje sproščujoče in poživljajoče in še mnogo več

2.Športna masaža Je dinamična masažna tehnika, katere namen je pospešiti regeneracijo mišic, ki so bile izpostavljene različnim športnim naporom. Priporočljiva je predvsem za rekreativne in profesionalne športnike vseh panog. Cilji športne masaže so aktivacija, stimulacija ali sprostitev mišic.

Usmerjena je k preprečevanju poškodb in vzdrževanju dobrega telesnega in duševnega stanja. Vpliva na povečanje prekrvavitve, pripomore k hitrejši regeneraciji in stimulaciji mišic, k hitrejši presnovi mlečne kisline, zvišuje mišični tonus, mehča napetost v mišicah in jih sprošča. Izboljša raztegljivost mehkega tkiva (mišic, kit, vezi) in pospeši cirkulacijo limfe, ki oskrbuje sklepe, vezi in kite. Masaža je tudi tehnika za pomoč pri določenih poškodbah, predvsem mehkih tkiv.

Vsi ti dejavniki so izredno pomembni za boljšo učinkovitost in počutje športnika, veliko pa pripomorejo tudi k preventivi pred poškodbami. Dokazano je, da športniki, ki redno hodijo na takšno vrsto masaž, dosegajo boljše rezultate.

4.Ročna limfna drenaža Splošno jo uporabljamo za regeneracijo organizma, kot preventivo pred mnogimi boleznimi in tudi prezgodnjim staranjem. Drugo ime za limfno drenažo je lepotna masaža, saj dolgotrajno izboljša videz kože in celotnega telesa. Izboljša preskrbo s kisikom in prehrambenimi snovmi, kar je bistveno pri zdravljenju aken, najpomembneje pa je, da daje dolgotrajne rezultate. Z limfno drenažo pospešimo proces regeneracije kože, zato tudi brazgotine postanejo bolj mehke in elastične ter manj vidne.

Njen osnovni namen je čiščenje telesa, odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa, vpliva pa tudi na mišični, živčni ter imunski sistem. Uporabljamo jo za odpravljanje različnih vrst oteklin, za zmanjševanje obsega in odpravljanje celulita, za zmanjševanje obraznih gub, proti krčnim žilam, ...

V času nosečnosti in po porodu je limfna drenaža ena izmed najbolj učinkovitih terapij. Poleg običajnih nosečniških težav odlično odpravlja tudi utrujenost in stres, saj gre za najglobljo relaksacijo izmed vseh manualnih tehnik.