Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih.Sprejmi in zapri

Specializirane masaže

Jin Jang terapevtska masaža

Prerodite se. Vzpostavite ravnovesje telesa in duha z Jin Jang terapevtsko masažo, ki združuje starodavna znanja vzhodnih in zahodnih terapevtskih masažnih tehnik. Iz vsake tehnike smo vzeli njene najboljše elemente in jih združili v edinstveno celoto.

Stres in utrujenost postaneta preteklost, živčevje se umiri, telo razstrupi. Z masažo aktiviramo in pospešujemo procese regeneracije, krepimo imunski sistem, odpravimo glavobol in bolečine v telesu. Masaža deluje celostno, na vseh nivojih telesa in obnavlja porušeno ravnovesje. Z masažo ne lajšamo le trenutnih simptomov, odpravimo oz. preprečimo tudi njihov nastanek in ponavljanje.

Jin Jang terapevtska masaža je rezultat dolgoletnih izkušenj in izobraževanj. Kot prvi v Sloveniji jo izvajamo v našem terapevtskem wellness centru Harmonija. Priporočamo jo vsem.

 • zmanjšuje in odpravlja posledice stresa, sprošča živčevje, odpravlja utrujenost, razstruplja telo
 • odpravlja bolečine: v vratu, ramenih, rokah, nogah, križu, hrbtenici, odpravlja glavobol, migrene, lajša bolečine zaradi hernie, odpravlja in preprečuje išias
 • deluje preventivno proti gripi in prehladu
 • odpravlja mišične zatrdline (vozle)
 • sprošča tako površinske kot globoke mišice
 • aktivira in pospešuje procese regeneracije, krepi imunski sistem
 • pomaga pri okorelih prstih, pri omrtvičenih rokah in nogah, pri občutku težkih nog
 • deluje sproščujoče in poživljajoče
 • in še mnogo več

Športna masaža

Je dinamična masažna tehnika, katere namen je pospešiti regeneracijo mišic, ki so bile izpostavljene različnim športnim naporom. Priporočljiva je predvsem za rekreativne in profesionalne športnike vseh panog. Cilji športne masaže so aktivacija, stimulacija ali sprostitev mišic. 

Usmerjena je k preprečevanju poškodb in vzdrževanju dobrega telesnega in duševnega stanja. Vpliva na povečanje prekrvavitve, pripomore k hitrejši regeneraciji in stimulaciji mišic, k hitrejši presnovi mlečne kisline, zvišuje mišični tonus, mehča napetost v mišicah in jih sprošča. Izboljša raztegljivost mehkega tkiva (mišic, kit, vezi) in pospeši cirkulacijo limfe, ki oskrbuje sklepe, vezi in kite. Masaža je tudi tehnika za pomoč pri določenih poškodbah, predvsem mehkih tkiv. 

Vsi ti dejavniki so izredno pomembni za boljšo učinkovitost in počutje športnika, veliko pa pripomorejo tudi k preventivi pred poškodbami. Dokazano je, da športniki, ki redno hodijo na takšno vrsto masaž, dosegajo boljše rezultate.

Kineziotaping

Kineziotaping je učinkovita tehnika nameščanja elastičnih samolepinih trakov za podpiranje mišičnih funkcij. Učinkuje tudi pri kroženju telesnih tekočin, zmanjšuje ali odpravlja bolečino in učvrsti funkcijo sklepov. Metoda je učinkovita tudi pri nevroloških simptomih.

Pravilno nameščeni trakovi spodbujajo telo k naravnim procesom samozdravljenja, saj ponujajo oporo, stabilnost mišicam ter sklepom in pri tem ne omejujejo naravnega obsega giba. Metoda je učinkovita pri nevromišičnih, nevroloških stanjih, športnih poškodbah.

Terapevtska masaža - delna

Terapevtska masaža je močnejša in bolj problemsko usmerjena masaža, s katero lajšamo in odpravljamo akutne ali kronične bolečine. Izvaja kot individualna obravnava posameznika. Področje delovanja terapevtskih tehnik so predvsem prožilne oz. trigger točke – po celem telesu, še posebno predel vratu in ledveni dela hrbta, kjer jih je največ. 

S posebnimi prijemi, tehnikami masiranja ter včasih močnejšimi pritiski poskušamo globlje sprostiti napeta mišična tkiva, da uravnovesimo telo, njegovo statiko, hrbtenico, iztisnemo zastale kisline in presnovne odpadke v mišicah, odpravimo bolečine, sprostimo živčne poti, okrepimo imunski sistem in pravilno delovanje organov. 

 • odpravlja bolečine v vratu, hrbtu, ramenih, križu, migrene, išias
 • sprošča mišične zatrdline oz. vozle
 • povečuje gibljivost v sklepih
 • umirja vnetje sklepne ovojnice
 • pospešuje regeneracijo mišic
 • povečuje raztegljivost in elastičnost mišic
 • zmanjšuje mišično napetost

Conska masaža stopal

Conska masaža stopal je tisočletja stara masažna tehnika, s katero si pomagamo do boljšega delovanja, zdravja in počutja. Podobna je akupresuri in temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te conske točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo. 

Uporabljamo jo za diagnostiko, kot preventivo za vzdrževanje zdravja, za izboljšanje razpoloženja in tudi v terapevtske namene. 

Conska masaža stopal deluje na avtonomni živčni sistem, izboljša delovanje organov in žlez, posledično pa tudi lajša bolezni, ki so povezane z njimi. Spodbuja in vpliva na vitalne funkcije organizma, sprošča, krepi imunski sistem, zmanjšuje stres in pomaga pri izgorelosti, deluje protivnetno in protibolečinsko, spodbuja cirkulacijo krvi, znižuje visok krvni pritisk, pospešuje presnovo in razstrupljanje organizma ter blaži posledice hormonskih sprememb (npr. menopavza). Poleg vsega pa tudi izboljša koncentracijo in mentalne funkcije.

Ročna limfna drenaža

Splošno jo uporabljamo za regeneracijo organizma, kot preventivo pred mnogimi boleznimi in tudi prezgodnjim staranjem. Drugo ime za limfno drenažo je lepotna masaža, saj dolgotrajno izboljša videz kože in celotnega telesa. Izboljša preskrbo s kisikom in prehrambenimi snovmi, kar je bistveno pri zdravljenju aken, najpomembneje pa je, da daje dolgotrajne rezultate. Z limfno drenažo pospešimo proces regeneracije kože, zato tudi brazgotine postanejo bolj mehke in elastične ter manj vidne.

Njen osnovni namen je čiščenje telesa, odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa, vpliva pa tudi na mišični, živčni ter imunski sistem. Uporabljamo jo za odpravljanje različnih vrst oteklin, za zmanjševanje obsega in odpravljanje celulita, za zmanjševanje obraznih gub, proti krčnim žilam, ...

V času nosečnosti in po porodu je limfna drenaža ena izmed najbolj učinkovitih terapij. Poleg običajnih nosečniških težav odlično odpravlja tudi utrujenost in stres, saj gre za najglobljo relaksacijo izmed vseh manualnih tehnik.